WAŻNY OD 04.05.2021 DO 07.05.2021
Data | Śniadanie | Zupa | II danie | Podwieczorek |
Wtorek (04.05.2021) | Kanapka na chlebie wieloziarnistym z masłem 82% tł z wędliną drobiową, papryką czerwoną i sałatą zieloną – 120g Kakao na mleku 3/2% tł – 200ml | Barszcz biały z kiełbasą -200ml | Makaron z pszenicy durum z serem twarogowym tłustym – 220 g, Jabłko 1 szt, Kompot wieloowocowy – 200ml | Kisiel żurawinowy -150ml ml, Herbatniki-2 szt, Mandarynka 1 szt |
Alergeny | ||||
Środa (05.05.2021) | Płatki owsiane na mleku 3/2% tł -200ml, Bułka wrocławska z masłem 82% tł dżemem truskawkowo – brzoskwiniowym -90g, Arbuz -100g, Herbata czarna z cytryną osłodzona miodem – 200ml | Zupa krupnik z kaszą pęczakiem i natką pietruszki – 200ml | Kotlet mielony wieprzowo – wołowy z pieca konwencyjnego -80g, Ziemniaki -140g, Buraczki duszone z cebulką -50g, Sok naturalny jabłkowy -200ml | Jogurt naturalny 2 % tł z malinami mrożonymi – 150 ml, Wafle tortowe – 15g |
Alergeny | ||||
Czwartek (06.05.2021) | Kanapka na chlebie baltonowskim z masłem 82% tł i kiełbasą krakowską, sałatą zieloną, ogórkiem zielonym i rzodkiewką – 120g Kawa zbożowa ”Anatol„ na mleku 3,2 % tł osłodzona miodem – 200ml | Zupa Kalafiorowa z natką pietruszki -200ml | Gulasz węgierski z indyka z warzywami – 130ml, Kasza jęczmienna – 120g, Sałatka z ogórka kiszonego – 70 g, Kompot wieloowocowy – 200 ml | Kanapka na chlebie żytnim z masłem 82% tł, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem -100g, Herbata owocowa– 200 ml |
Alergeny | ||||
Piątek (07.05.2021) | Zacierka na mleku 3,2% tł – 200 ml, Bułka wrocławska z masłem 82% tł z miodem – 90g, Jabłko 1/2szt, Herbata rumiankowa osłodzona miodem – 200ml | Zupa z fasolką szparagową z natką pietruszki -200 ml | Ryba dorsz z pieprzem cytrynowym w panierce smażona – 80g, Ziemniaki – 140 g, Surówka z kiszonej kapusty -70 g, Kompot owocowy -200 ml | Serek homogenizowany-1szt, Chrupki kukurydziane – 15g, Banan ½ szt |
*Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn zewnętrznych lub organizacyjnych.